Boeken in de Hallen  23 oktober van 10.00 tot 17.00 uur

Op zondag 23 oktober wordt in de Hallen (voormalige tramremise achter de Ten Katemarkt) de antiquarenbeurs van de BOB gehouden.  In de passage staan ca. 30 stands met boekhandelaren uit Nederland en België. Het onderwerp dat deze maal extra in de belangstelling staat is typografie. Tegelijk met de beurs is de uitreiking van Best Beschreven Boeken, de prijs voor de beste beschrijving van een bijna vergeten boek.

image001

 

Deelnemers:

 

Berger en de Vries, Black Olive Press, Digitalis, Flierefluiter, De Gomballenfabriek, Historiën en Lexica,

JOOT, KAdeBoeken, Jaap Kottman, Kwabbernoot, Marieke Lont, Opus 391, Salamander, Serendipity, Marianne Verhallen, Ed Wisselo, Wim Vogel,  Jos Wijnhoven.

 

Nieuwe editie Best Beschreven Boeken

 

Best Beschreven Boeken 2016 is de prijs voor de beste beschrijving van een bijna vergeten, verweesd en verwaarloosd boek. Een boek dat onterecht op de begraafplaats van vergeten boeken terecht is gekomen.

De Bond van handelaren in Oude Boeken (BOB) reikt ook dit jaar de prijs uit (€ 250) voor de beste beschrijving van zo’n boek en er is ook een twee en derde prijswinnaar.

De winnaar wordt op zondag 23 oktober bekend gemaakt, in de Hallen in Amsterdam, tijdens de BOB-antiquarenbeurs. De voorwaarden zijn te vinden op :

 

www.bestbeschrevenboeken.nl

Informatie voor de pers:

www.kantien.nl

www.dezwijger.nl/boekenindehallen

Op Twitter: @heskannegieter #boekenmarktAmsterdam  http://bit.ly/1xWoUQ6