Avond van het OB

In de Week van het Oude Boek viert antiquariaat Moby Dick zijn 30-jarig jubileum met een avond waarop diverse kunstenaars met het gegeven ‘ oude boeken’ aan de slag gaan. Denk aan theater, beeldende kunst, film, poëzie en voordracht.
Voorlopig programma:
Twee jonge honden van de Filmacademie presenteren hun reportage over de “gekte” van het verzamelen van boeken. Regisseur Martine Zeeman voert u langs diverse plekken waar boeken voor spanning zorgen. De Amsterdamse antiquaar(en voorzitter van de NVVA) Frank Rutten gaat wat dieper in op het thema “boeken verzamelen”. Schrijver Frans van Duijn presenteert een column over de boekenerfenis van zijn vader. Leerlingen van het Nortgho-college organiseren een mini-tentoonstelling met hun kunstwerken gemaakt van oude boeken. Het koor van de Noordwijkse dirigent Rens Tienstra brengen een Gregoriaans (?) ‘boekenlied’. En de Noordwijkse woordenkunstenaar Peter van der Berg zal zijn visie op oude boeken geven.